Συνταγές Γιαλός Αλεξανδρούπολη

Χταποδοκεφτέδες τηγανητοί

Θαλασσινοί.. κεφτέδες από χταπόδι με φέτα, ούζο και βασιλικό.

Υλικά που χρειαζόμαστε…

  • 1,5 κιλό χταπόδι
  • 200 γρ. κρεμμύδι ξερό
  • 100 γρ. άνιθο
  • 200 γρ. φέτα
  • 6 αυγά
  • 50 ml ούζο
  • αλάτι, πιπέρι
  • λίγο βασιλικό ξερό
  • αλεύρι όσο πάρει

 

Πάμε να τα φτιάξουμε…

  1. Βράζουμε το χταπόδι σε μια κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσει.
  2. Αφού κρυώσει το κόβουμε σε πολύ μικρά κομματάκια είτε με μαχαίρι ή στο multi.
  3. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά κόβοντας τα σε μικρά κομματάκια.
  4. Τελευταίο αφήνουμε το αλεύρι ρίχνοντας τόσο όσο να έχουμε μια ζύμη »ελαφριά»
  5. Προσοχή στο αλάτι γιατί το χταπόδι από μόνο του είναι αλμυρό
  6. Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι μας και ρίχνουμε μέσα τους χταποδοκεφτέδες με το κουτάλι ή αφού τους έχουμε πλάσει σε σχήμα της αρεσκείας μας.

 

Καλή σας όρεξη!

Αφήστε ένα σχόλιο