Συνταγές Γιαλός Αλεξανδρούπολη

Γαρίδες Σαγανάκι

Η κλασική καλοκαιρινή γεύση με γαρίδες σε κόκκινη σάλτσα, με τυρί και μυρωδικά.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε:

  • 300 γρ. γαρίδες μετριες
  • 1/2 μέτριο κρεμμύδι
  • 1/2 σκελίδα σκόρδο
  • 1/2 πιπεριά πράσινη
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 φρέσκες ντομάτες
  • 50 γρ. φέτα
  • 50 γρ. γκουντα
  • λίγο κρασί

 

Πάμε να τις φτιάξουμε:

 

  1. Αφαιρούμε το κέλυφος από τις γαρίδες και με μία οδοντογλυφίδα αφαιρούμε προσεκτικά το εντεράκι από την ράχη τους.
  2. Κόβουμε σε φέτες τα κρεμμύδια, σε φετάκια τα σκόρδα και σε λωριδίτσες την πιπεριά.
  3. Λιώνουμε τις ντομάτες στο μπλέντερ ή τις τρίβουμε στο χοντρό μέρος του τρίφτη.
  4. Βάζουμε ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, τα σκόρδα και την πιπεριά.
  5. Προσθέτουμε τις γαρίδες και τις φέρνουμε μερικές βόλτες να ροδίσουν.
  6. Σβήνουμε με το κρασί.
  7. Κατόπιν προσθέτουμε τις ντομάτες και τον μαϊντανό.
  8. Ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί για 10-15 λεπτά.
  9. 2-3 λεπτά πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα, προσθέτουμε την φέτα και την γκουντα θρυμματισμένη.

 

Καλή σας όρεξη!