Συνταγές Γιαλός Αλεξανδρούπολη

Ρύζι με θαλασσινά

Ρύζι με τα πιο νόστιμα «φρούτα» της θάλασσας, με κρασί και κρόκο Κοζάνης.

Υλικά που θα χρειαστούμε…

  • 200 γρ. ρύζι μπλού μπόνετ (αμερικάνικου τύπου)
  • 1 κ.σ βούτυρο
  • 50 γρ. φρέσκο κρεμμύδι
  • 1/2 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • 200 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
  • 50ος γρ πιπεριές ψιλοκομμένες
  • 100 γρ. ωμά μύδια με το κέλυφος
  • 100 γρ. κυδώνια ωμά με το κέλυφος

 

Πάμε να την φτιάξουμε…

  1. βράζουμε το ρύζι για 15 λεπτά.
  2. Σε ένα τηγάνι σοτάρετε με το βούτυρο το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά.
  3. Προσθέστε τις γαρίδες τα κυδώνια και τα μύδια και ανακατέψτε μέχρι να ανοίξουν τα όστρακα.
  4. Σβήστε με κρασί, ρίξτε λίγο κρόκο Κοζάνης και αφήστε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  5. Προσθέστε το ρύζι, και αλατοπιπερώστε.
  6. Σερβίρετε σε πιατέλα.

 

Καλή σας όρεξη!

Αφήστε ένα σχόλιο