Υλικά που χρειαζόμαστε…
- 300 γραμ. γαριδες καθαρισμένες
- φυτικη μαργαρίνη η φρεσκο βούτηρο
- 1/4 ποτήρι κρασί ημίγλυκο λευκό
- μία γεμάτη κουταλιά πέστο βασιλικού
- λίγο αλάτι
- 1/2 κουταλάκι μαύρο πιπέρι
- 50 γραμ. παρμεζάνα
- φυλλα φρέσκου βασιλικού (προαιρετικά)
Πάμε να το φτιάξουμε…
- Σοτάρουμε ελαφρώς τις γαρίδες στο βούτηρο η στην μαργαρίνη.
- Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Ρίχνουμε το πέστο βασιλικού και το κριθαράκι.
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τελευταία την παρμεζανα.
- Αφήνουμε να δέσει για λίγο.
- Πασπαλίζουμε με φρέσκο βασιλικό και σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη!