Κριθαρότο γαρίδας με πέστο βασιλικού

Υλικά που χρειαζόμαστε…

  • 300 γραμ. γαριδες καθαρισμένες
  • φυτικη μαργαρίνη η φρεσκο βούτηρο
  • 1/4 ποτήρι κρασί ημίγλυκο λευκό
  • μία γεμάτη κουταλιά πέστο βασιλικού
  • λίγο αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι μαύρο πιπέρι
  • 50 γραμ. παρμεζάνα
  • φυλλα φρέσκου βασιλικού (προαιρετικά)

 

Πάμε να το φτιάξουμε…

  1. Σοτάρουμε ελαφρώς τις γαρίδες στο βούτηρο η στην μαργαρίνη.
  2. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  3. Ρίχνουμε το πέστο βασιλικού και το κριθαράκι.
  4. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τελευταία την παρμεζανα.
  5. Αφήνουμε να δέσει για λίγο.
  6. Πασπαλίζουμε με φρέσκο βασιλικό και σερβίρουμε.

 

Καλή σας όρεξη!

Αφήστε ένα σχόλιο