Συνταγές Γιαλός Αλεξανδρούπολη

Βάτος Αχνιστός

Ελαφρύ αλλά γευστικότατο σαλάχι με πιπεριά, καρότο και φρέσκο μαϊντανό.

Υλικά που χρειαζόμαστε…

  • 300 γρ. βάτος
  • κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 πράσινη πιπεριά κομμένη σε φέτες
  • 1/2 καρότο
  • 2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1/2 ποτήρι νερό
  • λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι

 

Πάμε να τον φτιάξουμε…

  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε στο λάδι την πιπεριά και το καρότο.
  2. Προσθέτουμε τον βάτο και ρίχνουμε νερό όσο χρειαστεί να σκεπαστεί το ψάρι.
  3. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και τον αφήνουμε για 5 λεπτά να βράσει.
  4. Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο και πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό.

 

Καλή σας όρεξη!

Αφήστε ένα σχόλιο