Θαλασσινοί.. κεφτέδες από χταπόδι με φέτα, ούζο και βασιλικό.
Υλικά που χρειαζόμαστε…
- 1,5 κιλό χταπόδι
- 200 γρ. κρεμμύδι ξερό
- 100 γρ. άνιθο
- 200 γρ. φέτα
- 6 αυγά
- 50 ml ούζο
- αλάτι, πιπέρι
- λίγο βασιλικό ξερό
- αλεύρι όσο πάρει
Πάμε να τα φτιάξουμε…
- Βράζουμε το χταπόδι σε μια κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσει.
- Αφού κρυώσει το κόβουμε σε πολύ μικρά κομματάκια είτε με μαχαίρι ή στο multi.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά κόβοντας τα σε μικρά κομματάκια.
- Τελευταίο αφήνουμε το αλεύρι ρίχνοντας τόσο όσο να έχουμε μια ζύμη ”ελαφριά”
- Προσοχή στο αλάτι γιατί το χταπόδι από μόνο του είναι αλμυρό
- Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι μας και ρίχνουμε μέσα τους χταποδοκεφτέδες με το κουτάλι ή αφού τους έχουμε πλάσει σε σχήμα της αρεσκείας μας.
Καλή σας όρεξη!