Ρύζι με τα πιο νόστιμα «φρούτα» της θάλασσας, με κρασί και κρόκο Κοζάνης.
Υλικά που θα χρειαστούμε…
- 200 γρ. ρύζι μπλού μπόνετ (αμερικάνικου τύπου)
- 1 κ.σ βούτυρο
- 50 γρ. φρέσκο κρεμμύδι
- 1/2 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
- 200 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
- 50ος γρ πιπεριές ψιλοκομμένες
- 100 γρ. ωμά μύδια με το κέλυφος
- 100 γρ. κυδώνια ωμά με το κέλυφος
Πάμε να την φτιάξουμε…
- βράζουμε το ρύζι για 15 λεπτά.
- Σε ένα τηγάνι σοτάρετε με το βούτυρο το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά.
- Προσθέστε τις γαρίδες τα κυδώνια και τα μύδια και ανακατέψτε μέχρι να ανοίξουν τα όστρακα.
- Σβήστε με κρασί, ρίξτε λίγο κρόκο Κοζάνης και αφήστε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέστε το ρύζι, και αλατοπιπερώστε.
- Σερβίρετε σε πιατέλα.
Καλή σας όρεξη!